Italië

Italië
Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Antica Enotria Aglianico
Kruidig Italiaans rood, gekenmerkt door vlierbessen en een geur die doet denken aan de vulkanische bodem... Deze omschrijving past de Aglianico van Antica Enotria. Typische druif, die Aglianico. Zo..
€ 15,50
Excl. BTW: € 12,81
Aantal:
Antica Enotria Falanghina
Nog een wijn uit het diepe zuiden van Italië. In de hak van de laars, genaamd Puglia, vind je een andere kleiner gebied dat Daunia heet. Hier wordt een witte druif verbouwd met de onbekende naam Fa..
€ 12,95
Excl. BTW: € 10,70
Aantal:
Antica Enotria Rosso di Puglia
Het wijnhuis Antica Enotria gelooft dat de natuur zoveel mogelijk haar werk moet doen: zowel in de wijngaard als tijdens de productie wordt biologisch gewerkt. Hun Rosso di Puglia maken ze van twee..
€ 9,50
Excl. BTW: € 7,85
Aantal:
Bucci Verdicchio di Castelli di Jesi
Deze wijn komt uit de Marche, het midden van Italië. De druiven voor deze wijn heten Verdicchio. Dit inheemse Italiaanse ras zorgt van een hele spannende en complexe wijn. De verschillende wijngaar..
€ 18,95
Excl. BTW: € 15,66
Aantal:
Cigliuti Barbaresco Vigne Erte
Barolo of Barbaresco? Barbaresco is toch wel de elegantere, lichtere versie van Barolo. Als je de juiste te pakken hebt, vinden wij deze wijnen spannender dan de bekendere Barolo. Deze Piemontese w..
€ 49,95
Excl. BTW: € 41,28
Aantal:
Cigliuti Barbera d’Alba
Aan de voet van de heuvel Serraboella in Piëmonte creëert een vrouwelijk wijnmaakster deze rode wijn. Onder de naam Barbera d’Alba vind je een hoop wijnen in Piëmonte; Barbera is namelijk de meest ..
€ 23,95
Excl. BTW: € 19,79
Aantal:
Geografico Brunello di Montalcino
Toscane heeft een gematigd Middellandse-zeeklimaat, zeer geschikt voor het maken van wijnen van topkwaliteit. In Toscane is Sangiovese de belangrijkste druif voor het maken van rode wijn. Deze drui..
€ 39,95
Excl. BTW: € 33,02
Aantal:
Geografico Chianti Classico
Geen ouderwetse Italiaans restaurant in Nederland zonder mandflessen. Meestal hangen ze aan het plafond; ter versiering en niet om van te genieten. Chianti is een Toscaanse rode wijn met heel veel ..
€ 13,95
Excl. BTW: € 11,53
Aantal:
Geografico Rosso di Montalcino
In goede jaren wordt deze wijn het gouden afvoerputje van Brunello genoemd. Doordat de oogst in Brunello aan rendementsbeperkingen gebonden is, rest er niets anders dan de in theorie voor Brunello ..
€ 17,95
Excl. BTW: € 14,83
Aantal:
Giovanni Rosso Serralunga d’Alba Barolo
Barolo, vroeger waren ze na minstens tien jaar enigszins te drinken. Als je de fles jong opentrok en een slok nam, trokken je wangen naar binnen en verleerde je tong. Tannines, oftewel looizuren, v..
€ 39,95
Excl. BTW: € 33,02
Aantal:
Le Mire Bianco
Een Toscaanse witte wijn. Jarenlang mochten er geen uitheemse druiven worden gebruikt in dit wijngebied. Totdat de SuperTuscans opkwamen. Deze wijn zit aan de andere kant van het spectrum. Prima ba..
€ 7,25
Excl. BTW: € 5,99
Aantal:
Luciano Arduini Amarone
Tijdens een proeverij scandeerde een Amerikaan eens “I would die for this wine”. Sterven doen we niet, maar je verdrinkt absoluut in de smaak van deze bijzondere wijn. Amarone is een speciale versi..
€ 31,95
Excl. BTW: € 26,41
Aantal:
Luciano Arduini Valpolicella classico
Corvina, Rondinella en Corvinone. Drie druiven maken deze wijn, die Valpolicella heet. Het is een redelijk bekende naam voor lichte rode wijnen uit de Veneto-regio in Noordoost-Italië. Lekker? Mees..
€ 10,50
Excl. BTW: € 8,68
Aantal:
Novelli Cantini Pecorino
Deze wijn is een goed voorbeeld van wat Italië zo leuk maakt als wijnland. Pecorino? Ja, er is een druif die zo heet, maar niet zo smaakt. Ze verbouwen hem in Umbrië. Het mooie aan Italië is dat he..
€ 16,75
Excl. BTW: € 13,84
Aantal:
Talamonti Moda Montepulciano d'Abruzzo
Ben je wel eens in Italië op vakantie geweest? Wijn gedronken? Dat kan haast niet anders. Als je bij een trattoria aanschuift is de eigenaar bijna beledigd als je geen wijn bestelt. Wijn maken doen..
€ 8,50
Excl. BTW: € 7,02
Aantal:
Proefgoed Wijnen © 2012